Hundpromenad i Uppsala

Idag gick jag och Sara på en arrangerad hundpromenad i Uppsala med vovvarna. Det är Gunnars hund och katt som arrangerar hundpromenader varje fredag. Förra fredagen var första gången för den här terminen och idag var första gången jag har deltagit i något liknande. Och det var bara vi som var där, förutom ledaren och hennes hund. Men det gjorde inte så mycket, det var ganska bra så här första gången. 
 
I början var både Amy och Wynee väldigt livliga. Vi fick gå en bra bit bakom ledaren för att försöka få dem att lugna ner sig. Amy har jag ju tränat en del i hundmöten, men sedan vi flyttade ut på gården har det blivit mindre tyvärr, och hon faller tillbaka ibland. Wynee är rätt ovan vid andra hundar och tycker att det är jättespännande, så därför kändes det här som en jättebra träning för henne. Tyvärr eggar ju Amy upp henne mer, så det bästa vore att träna dem var och en för sig. 
 
Dia var den som var lugnast, men hon blir ju ofta det när man är inne i stan. Hon är ju nervös och stressad, så lugn är ju fel ord, men hon drar inte i kopplet och gör inga utfall.
 
Promenaden var på en timme och när vi kom tillbaka var det som om vi gick med tre helt andra hundar. På slutet kunde hundarna gå precis bakom den andra hunden utan att bry sig, och alla tre gick fint i kopplet och var lugna. Kändes jättebra! Så det här ska vi göra varje fredag har vi bestämt :) Hoppas det sluter upp fler ekipage bara. 
 
Efter promenaden bjöds det på kaffe och kaka. Hundarna var med inne på caféet och vi satt länge och pratade med fotografen som hade tagit bilder under promenaden. Mycket givande dag!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0