Promenad, bad och lite fiske

Igår tog vi en härlig långtur i morga hage. Först promenad genom skogen och sedan slog vi oss ner på några klippor. Dia badade, vi fikade, och sambon och hans son fiskade. Det var en vindstilla och solig kväll. Helt underbart! Dia var fullkomligt lycklig, särskilt när vi tog av långlinan och hon fick springa helt lös. Det blev dock tydligt att vi måste köpa ny sele, då den blivit utsliten och för stor...
 
Kajsa verkade också stormtrivas, även om hon var lite försiktigare på klipporna, som tur var. Dia verkar inte ha någon självbevarelsedrift utan for över klipporna i full fart så man fick hjärtat i halsgropen. Men hon är så otroligt säker på foten den hunden. Men jag försökte ändå lugna ner henne lite, och uppmuntrade henne att simma istället. Hon älskar ju vatten. Sambon och sonen lyckades få tre fiskar, så alla var nöjda när vi begav oss hem.
 
 
 
 

Midsommar

Tänkte lägga upp lite bilder från midsommar som vi spenderade på Tvärnö med sambons familj. Det var kallt men solen tittade faktiskt fram lite då och då. Totalt var det fyra hundar där, Amy och Dia, och så Kajsa. Och så var Spike där, sambons systers hund. Och en massa barn och god mat. Vi åt vildsvin och drack gott vin, så det var en mycket trevlig dag. 
 
 
 

Hundbus

Nu känns det som om Amy och Dia börjar lära känna Kajsa lite bättre, för nu busar de riktigt fint tillsammans. Det känns som om de börjar gilla varandras sällskap. Kajsa var försiktig i början, men börjar nu komma in mer och mer i leken. Och sedan blir de trötta och ligger och vilar tillsammans.
 
Imorgon ska vi åka till tvärnö till sambons föräldrars sommarstuga, och då får Kajsa hänga på. Det kommer hon nog tycka om. Hon verkar vara en tjej som gillar när det händer saker :)
 
 
 

Miljöträning, passivitetsträning och fika i ett

Det blev inte riktigt som vi tänkt det för Sara och mig idag, för vi hade tittat på nätet och hittat ett "hundcafé" i Uppsala i anslutning till ett hundsim där vi hade planerat att äta lunch med hundarna. Men när vi kom dit så var det inget hundcafé, bara ett par stolar och bord där man kunde ta en kaffe medan man väntade på sin tur till hundsimmet. Lite missvisande information tyckte vi och fick åka därifrån.
 
Då åkte vi och satte oss på en uteservering vid gränby centrum istället. Var ju lite bättre väder idag än tidigare dagar, även om det blåste en del. Men bra mijlöträning för Dia i alla fall, och passivitetsträning för Amy då hon kan bli ganska gnällig när det inte händer något. Dock är det bara en liten stund, för ganska snabbt finner hon sig i situationen och lägger sig ner. 
 
Dia var duktig. Hon var lite nervös eftersom det gick människor förbi hela tiden, men om man jämför med hur hon var förut så gick det jättebra. 
 
 

Lite bilder från promenaderna i Storvik

 

Dia hos veterinären

Igår var vi med Dia till veterinären och det kändes som ett mycket positivt besök. Hon kändes inte alls lika stressad som vid tidigare tillfällen och det gick till och med bra för veterinären att titta på hennes tänder och känna och klämma lite. Hon mår bra och allt ser fint ut. Idag tog jag och Sara en sväng på stan med Dia, Amy och Kajsa och Dia skötte sig jättefint, kändes inte alls lika stressad som hon gjort tidigare. Väldigt skönt att få uppleva såna dagar :) Fina tjejen!
 
 

Soligt vid flygklubben

Igår åkte vi upp till flygklubben igen, och Kajsa fick följa med. Det var soligt, men blåste tyvärr ganska mycket. Vi har gått promenader och grillat och haft det bra. Kajsa verkade trivas. Hon är en riktig kelgris och älskar att sitta i knät.
 
 

Hundvakt åt Kajsa

Nu är vi hundvakt åt en liten fransk bulldog vid namn Kajsa. Hon ska bo med oss i två veckor när hennes husse och matte ska resa utomlands. Hon är lite kaxig men världens snällaste. Det har fungerat bra med Amy och Dia och de håller på att lära känna varandra. Dia tycker som vanligt att det är kul med en lekkamrat, men hon vaktar gärna sin mat numera, vilket hon inte gjorde förut. Så jag ger dem mat i olika rum, och sen är de hur snälla som helst mot varandra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig dag i solen

I tisdags när det var så fint väder passade jag på att åka till min syster. Vi tog promenader och tränade med hundarna, och satt på hennes altan och fikade. Riktigt härligt!
 
 

Lite bilder från flygklubben

 

Fortsättning miljöträning

Ja... Vi fortsätter att kämpa med miljöträningen. Ibland känns det som om det går framåt, och ibland känns det väldigt trögt. Visst har det blivit bättre om man jämför med ett år tillbaka, men det är inte stora framsteg. Igår gick jag och Sara med hundarna i Flogsta där det rör sig en del människor. Det var en av Dias bättre dagar faktiskt. Gick jättebra, så fler såna dagar tack!
 
 
 

Sol, regn och dragträning

Det är verkligen omväxlande väder nu. Ena dagen soligt och fantastiskt somrigt, andra dagen grått, regn och kallt. Det som är positivt med att det är lite sämre väder (om det inte spöregnar) är att man kan träna hundarna lite mer, eftersom det är alldeles för varmt för dem att träna under varma dagar. De blir dessutom väldigt slöa när det är varmt, båda två :)
 
Vi har börjat komma igång på allvar med dragträningen. Har börjat köra en runda då och då med cykel. Det är framför allt Amy som drar eftersom jag har tränat mer med henne, men jag håller på att träna grunderna med Dia. Och hon är faktiskt duktig! Hon är lite nervös för cyklarna fortfarande, men hon har fått springa lös bredvid när Amy drar, så att hon ska se att det inte är något farligt. 
 
När jag tränar grunderna med Dia så springer jag bakom. Hon har dragit cykeln också, men hon behöver mer träning eftersom hon inte riktigt har förstått att hon inte plötsligt kan tvärstanna eller hoppa ner i diket. Hon har lyckats få mig att krascha med cykeln :p Så idag har vi tränat ordentligt på kommandon och hon har verkligen gjort framsteg! Jag kör bara korta sträckor med henne medans det går bra.