Arbete med tunga grejer...

Som vi har kämpat idag för att få pizzaugnen på plats! Den är snortung och vi svor en del kan jag säga. Men nu är den äntligen på plats. Vi har varit mycket ute på gården i helgen, och jag har tränat lite olika saker med Wynee. Hon fullkomligt älskar bollar! Och att leta efter godis i gräset. 
 
 
 

Godmorgon!

Idag jobbar jag inte, och det ska bli skönt med en dag då jag bara kan ägna mig åt hundarna. Verkar som om det ska bli bra väder också, så det blir nog till att vistas i skogen idag :) 
 
 

Tre hundar i koppel

Att gå med tre hundar i koppel är egentligen inte så mycket annorlunda än två i mitt fall. Det beror främst på att Wynee går ganska fint i koppel och är väldigt kontaktsökande hela tiden, så hon är lät att ha att göra med. Även Dia och Amy har blivit mycket bättre i koppel, och det känns som om Wynee kan vara en bidragande orsak :)
Dia går över lag ganska fint i koppel, men när hon blir rädd eller nervös kan hon dra riktig mycket. Har fundera på att köpa en VGW-sele eftersom hon kan bli otrolig stark när hon drar och då blir de bara dragkamp av de hela. Amy har lugnat ner sig beydligt, och hon har också blivit mer kontaktsökande. Tror hon kanske känner lite konkurrens nu när Wynee har kommit, så nu vill hon ha mer uppmärksamhet från oss. Det är kul att se henne så.
Dia 

Börjar lära känna varandra...

Nu börjar vi lära känna varandra lite bättre, vi och Wynee. Hon är en otroligt pigg och glad liten tjej. Hon är alltid med på att träna och lära sig nya saker, vilket är kul att uppleva då både Amy och Dia är lite mer ointresserade av sådant. Jag har tränat en hel del med leksaker ute på tomten och hon fullkomligt älskar det! Det som också är skönt med henne är att hon är rätt att kalla in även om Dia springer runt och busar. Om Dia springer iväg en bit så kan Wynee hålla sig vid oss, vilket är skönt när båda är lösa. 
 
Det vi måste jobba lite med är passivitetsträning utomhus. Hon går upp i varv och har svårt att ta det lugnt utomhus när det inte händer någonting. Inne däremot är hon hur lugn och tyst som helst, vilket är superskönt. 
 
Nu är vi inne efter en eftermiddagspromenad och alla slappar :)
 
 
 
 

Jag och Wynee
Tillskott till flocken

Har hänt mycket sedan jag sist skrev. Vi har hämtat hem en liten tjej till oss, en australian shepherd tik. Hon heter Wynee och kommer från en kennel i Göteborg. Hur go och glad som helst! Vi har länge pratat om en aussie eftersom jag sugen på att träna med saker som Amy och Dia inte gillar så mycket. Framför allt är planen att träna agility, vilket jag varit sugen på väldigt länge. 
 
Dia, Amy och och Wynee kommer bra överens, även om det var lite gruff i början kring mat och sånt. Men vi har tagit det lugnt och allting har gått smidigt. Nu börjar de lära känna varandra, och Dia och Wynee leker en hel del. Amy går mest runt och är lite bossig ibland, men för det mesta håller hon sig lite för sig själv. 
 
Ska verkligen bli kul att komma igång och träna med Wynee. Hon älskar godis och leksaker och är otrogt lyhörd. Hon är en otroligt rolig hund, pigg och alert, men kan samtidigt ta det lugnt inne. Hon kommer från början från en uppfödare i USA, Twin Oaks. Ser fram emot många härliga år med henne! 
 
 

En vecka borta...

Igår kom vi hem efter att ha varit en vecka i Dubrovnik. Fantastisk stad och en riktigt härlig resa. Min snälla pappa bodde under tiden hemma hos oss och passade Amy och Dia. Det gick hur bra som helst! Jag var faktiskt rätt nervös innan över hur det skulle gå. Men Dia har ju träffat pappa många gånger så han är ju ingen främling för henne. Men det fick klar över förväntan vilket känns jättekul!

Nu är vi tillbaka och allt är som vanligt igen. Bjuder på lite bilder från dagarna innan resan.
Diabus på stranden