Äntligen hundförarbälte!

Jag har länge varit sugen på att köpa ett hundförarbälte då det känns som om det verkligen skulle underlätta mina promenader med vovvarna, särskilte eftersom Amy aldrig går lös och att det skulle vara skönt att ha händerna fria ibland. Så igår köpte jag ett bälte med plats för godis och mobiltelefon bland annat. Väldigt bra nu också när det blir sommar, då jag ofta har kläder utan fickor.
 
Tog en härlig sväng nu på morgonen med bältet och tränade med hundarna. Dia hade sele och lina och jag tränade lite extra inkallning med bus och godis. Hon tog faktiskt godisen nu. Amy var också mycket duktig och lyhörd. 
 
Som jag faktiskt hade hoppats så dök det upp ett par rådjur. Dia är ju sån att hon kan börja jaga, men avbryter sedan. Men hon blir ganska blockerad, så jag har bestämt att träna mycket på kommandot stanna. Så när rådjuren hoppade förbi oss och Dia hajade till så ropade jag stanna. Eftersom jag höll i linan tog det ganska snabbt stopp för Dia, som stod där och såg förvånad ut och tittade på mig. Jag började locka henne tillbaka, och faktiskt så kom hon springande och ville busa, först med mig och sen med Amy. Det tog lång tid för Amy att släppa blicken efter rådjuren, men tillslut lyckades jag få hennes uppmärksamhet och belönade med godis. För att göra allt ännu roligare kastade jag ut lite godis i gräset som de fick leta efter. 
 
Det var kul att se att Dia genast kom tillbaka när jag ropade, trots att rådjuren skuttade vidare. Så det är bara att träna på! På vägen hem hittade Dia en pinne som hon blev fäst vid, och jag och Amy tränade vidare på att gå fint i koppel och en massa kontaktövningar.
 
 
 
 
 

Tränar med lina

Dia är ju inne i en period då hon ibland lyssnar väldigt dåligt, plus att hennes jaktlust har ökat, så nu är det för det mesta koppel eller lina som gäller. Försöker skvallerträna lite med henne, men det är svårt eftersom hon fortfarande är rätt ointresserad av godis. Lek och bus funkerar ibland, men hon tröttnar fort. Har man gjort det en gång så funkar det inte lika bra nästa gång. Så det gäller verkligen att försöka variera träningen.
 
Amy är betydligt lättare på det sättet att hon älskar godis. Jag har börjat skvallerträna henne också när vi är ute, med klicker. Jag har ännu inte kört så mycket klicker med Dia eftersom hon inte går igång på godis och är allmänt väldigt svårmotiverad just nu. Så jag måste ju först hitta något som hon verkligen älskar innan jag börjar med klicker, annars kommer det inte fungera särskilt bra.
 
 

Utställning igår

Igår åkte jag, Sara och Elin till Österbybruks utställning. Det var riktigt soligt och varmt, men som tur var så var det mycket träd och skugga där. Fantastiskt fint ställe och kul utställning. Jag träffade en annan ceskoslovensky vlciak, jättefin tik! Samt en fin, och STOR hane. Jättekul att träffa andra csv-ägare och prata med dem. Till nästa utställning vill jag försöka ta med Dia. Efter utställningen åkte vi till sambons föräldrar och hade det härligt ute på deras tomt.
 
 
 
 

Utställning i Österbybruk

Imorgon är det dags för Uppsala Läns Kennelklubbs årliga utställning i Österbybruk. Jag har faktiskt aldrig varit där tidigare, men det ska bli väldigt kul! Först hade vi tänkt att ta med Amy och Dia, men sedan visade det sig att sambon inte kan följa med, och då bestämde jag mig för att låta hundarna vara hemma eftersom jag inte riktigt vet hur Dia kommer att hantera allt folk. Jag har ju en massa saker jag planerat att se, och jag blev rädd för att det skulle sluta med att jag får stå vid utkanten med Dia för att hon får panik av allt folk, och sedan få åka hem utan att ha sett någonting. Väldigt tråkigt, men vi planerar att försöka ta med henne till nästa utställning. Det är i alla fall två ceskoslovenský vlciak som är anmälda till utställningen, så de ska jag titta på! 
 
Bild från google från tidigare år

Picknick i parken

Idag tog vi hundarna och var på picknick vid 4h-gården i Uppsala. Det var jag och hundarna, Sara och Elin med Flash och barnen. Riktigt härligt, vilket sommarväder!
 
 
 

Kvällsbus efter dusch

Efter kvällspromenaden blev det en dusch för båda vovvarna då Dia rullat sig i någon form av dynga, och sedan busat med Amy. Efter duschen fick de nåt tokryck och började busa som tusan. Sen blev de trötta och slappade i vär säng. Sötnosarna!
 
 
 

Lite sommarbilder

 
 

Helgen på gården

Vilket underbart håller det här varit i helgen! Äntligen har det blivit vår, ja sommar kan man ju till och med kalla det. Vi jobbar vidare på hundgården och annars har vi njutit av vädret och varit ute från morgon till kväll :)

Lite bilder från hemmet

ja, vad säger man? Vi jobbar på med huset och gården och jag trivs bara bättre och bättre! Nu har ju hundgården kommit, så vi jobbar med hundkojan så at vi kan få upp hundgården så fort som möjligt!Lek till Johnny Cash


Oinspiration och hundgård...

Nä, har verkligen ingen inspiration till bloggen just nu. Det är inte det att jag inte har tid egentligen, har en del tid, men vet inte riktigt vad jag ska skriva om och har inte känt någon glädje till det. Vädret är urtrist och det känns inte som om det händer så mycket på hundfronten heller faktiskt. Vi kämpar på med att få Amy att inte dra i kopplet, och att få Dia mindre nervös bland främlingar, men i ärlighetens namn känns det lite som att trampa på samma ställe. 
 
Känner ganska ofta att jag ju skulle tycka att det var kul att träna med hundarna, och inte hela tiden behöva ägna mig åt att träna bort felbeteenden. Man tappar sugen ibland. Med Amy handlar det om att vara fruktansvärt konsekvent, vilket kräver otroligt med jobb och tålamod. För livet ser ju inte alltid ut så att man har tid att träna precis hea tiden. Och inte lust heller. Ibland vill man bara gå den där sköna promenaden och tänka på annat, utan att hela tiden behöva tänka på att "göra rätt". 
 
Med Dia går det upp och ner, ibland känns det verkligen som om vi är på gång, och nästa dag känns det inte som om det går framåt alls. Visst, det finns skygghet i rasen, men Dia är extrem. Och när man kommer hem är hon som en helt annan hund. Skuttar, leker busar hårdhänt och är framåt. 
 
I helgen har vi jobbat med hundgården som har kommit! Sambon jobbar med att bygga en hundkoja och sen blir det till att sätta uppgården. Jättekul ska det bli! Annars har vi tagit det lugnt, gått i skogen och tittat en massa på Game of Thrones!
 
 
 

Promenad i regnet

Vilket hemskt väder det har varit idag! Regnat oavbrutet. Jag spenderade en liten stund på stan med Sara, och vi gick en sväng med hundarna för att träna Dia. När jag kom hem kände jag konstigt nog för att ta en sväng här vid oss också, trots regnet. Det var skönt ändå, nu när vi har kommit in och jag har gjort mig en kopp te. 
 
Det går verkligen fram och tillbaka när det gäller Dia. Ena dagen är hon inte alls så stressad, och nästa dag är hon jättenervig. Ibland lyssnar hon jättebra och andra gånger är det som om man inte finns. Vissa dagar är hon väldigt lugn och sover så fort vi kommer in. Andra dagar är hon hyper och springer runt som en tok. Men det är väl mycket åldern. Man har inte tråkigt i alla fall med henne :)
 
 

Väntar på hundgård

Vi beställde en hundgård för ett litet tag sedan och väntar spänt på det. Ska bli så himla bra, både för oss och för hundarna. Vi skulle ha gjort det för längesedan, men det harju varit så mycket utgifter och jobb med renoveringen, så det har inte blivit av än. Men nu väntar vi som sagt, och har tittat ut en plats på gården till den. 
 
Vi har även börjat jobba i ladugården och stallet för att få bort allt skrot och gammalt gödsel som ägarna inte tagit bort. Det är mycket jobb, men har faktiskt varit ganska roligt, det är kul att se att det blir allt finare där inne.. Sen blir det till att göra om och måla och snygga till. Sambon ska ju ha sin verkstad i ena delen, och den andra delen har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra med, men vi har våra funderingar :)
 
Dia var jätteduktig, hon var lös på gården under hela tiden vi höll på och arbetade. Eftersom vi hade ladugården öppen så hade hon kunnat smita ut där, och hon stod vi d dörröppningen ett par gånger och var på väg ut, men lyssnade bra när jag sa nej, och sedan höll hon sig på tomten hela tiden. 
 
 
 
 

Snälla värme, kom tillbaka!

Usch vad kallt det har varit den senaste tiden. Även om det har varit soligt och fint så har vinden verkligen varit isig. Gör inte att man är så sugen på att vara ute på gården och fixa. Men Dia och Amy bryr sig inte! Vi är ute och busar på gården varje dag, men jag saknar verkligen den här vårvärmen. Hoppas den kommer tillbaka snart! 
 
 
 
 

Lugn och skön valborg

Igår hade vi en lugn och skön valborg hemma på gården. Vi var först ute på baksidan av ladan, där sambon börjat göra en liten flygbana till sina radiostyrda flygplan :) Efter det tog vi en öl i solen på framsidan och satt och pratade om hur bra vi trivs på gården. Lite senare kom vår granne över, som sambon känner lite från sitt jobb. Det var ju bara en slump att vi flyttade in bredvid honom, men det är ju verkligen roligt! Vi grillade kött och satt och umgicks länge. 
 
Idag vaknade vi till ett snötäckt landskap. Vilken chock! Fast vi har varit trötta allihop och varit inne och tittat på en massa Game of Thrones, så vädret har egentligen inte bekymrat mig. Och nu har det mesta av snön smällt bort.