Me and my Wolfdog

Nu är vi hemma igen efter härliga dagar på Tvärnö. Lägger upp fler bilder imorgon då både vi och hundarna är trötta nu! 
 
 
 
 
 

Semester vid kusten

Vi befinner oss för tillfället på Tvärnö utanför Östhammar. Bad, fiske och promenader står på agendan. Hundarna har åkt båt för första gången och det gick jättebra! Mycket bättre än förväntat. Nätet är inte alltid det bästa här ute, så fler bilder kommer senare!
 
 
 
 

Stadspromenad i Sandviken

 
Ett litet klipp från vår promenad i Sandviken. 

Lite bilder från igår vid flygfältet

Idag åkte vi hem från husvagnen. Sambons barn kommer idag och imorgon ska vi till Tvärnö igen. Det blir mycket fara runt just nu eftersom det är sambons enda semestervecka den här sommaren. 
 
Dia vilar vid husvagnen och betraktar folket runtomkring.
 
Amy roar sig länge med att gräva i diket. 
 
Dia vill också vara med.
 
 Dia kikar på när sambon fixar med flygplanet.
 

Promenad, stadsbesök och bilbingo

Idag har det varit lite olika saker på agendan. Vi startade morgonen med en härlig promenad längsmed vattnet. Då det är bilbingo idag på flygplatsen tog vi bilen efter lunch och åkte iväg in till Sandviken. Vi gick runt inne i centrum med Amy och Dia och det gick faktiskt bättre än väntat med Dia. Hon var spänd men traskade på efter Amy. Jag filmade lite från stadspromenaden, så det kommer väl upp en liten film senare. 
 
Nu är vi tillbaka vid husvagnen. Det är fortfarande bilbingo här, vilket betyder att det är väldigt mycket folk. Dia har länge stått i dörröppningen till husvagnen och betraktat alla människorna. Nu har hon äntligen lagt sig i sin säng och somnat.
 
 

Filmklipp från Tvärnö

 
 
Ett litet filmklipp från Tvärnö när hundarna leker. Tyvärr hamnade det en vattendroppe på linsen :( Det är filmat med en GoProkamera vilket betyder att man inte ser det man filmar. Får göra om det en annan gång, utan vattendroppe :)

Härlig regnskur!

Idag är det ju så sjukt varmt! Vi befinner oss nu i husvagnen och har varit inne i Gävle för att sambon skulle mecka lite med hjulen till flygplanet. Under tiden gick jag med Dia och Amy längs med ån. Det gick både bra och mindre bra för Dia att vara i stan. Det är det som är grejen med henne; iband går det hur bra som helst, och ibland blir hon helt omöjlig och vill bara inte gå ett steg längre. Det brukar dock gå att locka henne, men om det till exempel kommer en grupp med människor rakt emot oss ,blir det väldigt svårt att bara fortsätta gå rakt fram i brukar antingen gå lite längre ifrån, men inte vända. Eller så stannar vi och väntar på att de har passerat. I samma stund som människorna har gått förbi oss försvinner hennes rädsla och hon börjar till och med gå efter dem en liten bit. Hur som helst, blir mycket träning av detta slag i framtiden.
 
Precis när vi återvände till husvagnen efter vårt Gävlebesök såg jag ett stort mörkt moln som var på väg rakt över oss. Måste säga att den regnskuren som kom var riktigt välkommen! Luften blev lite friskare och svalare. Behövdes verkligen idag! Nu ligger Dia och sover efter stadsbesöket och Amy är ute och verkar nöjd över regnmolnet som drar förbi.
 
 
 
 

Om Dia

 
 
Namn: Diana Vom Hause Norky
 
Född: 2013-01-22
 
Ras: Ceskoslovenský Vlciak
 
Storlek: Mankhöjd: 65 cm
 
  vikt: 30 kg
 
Dia är en Ceskoslovenský Vlciak (Tjeckoslovakisk varghund). Rasen blev godkänd i Sverige 2008, så därför är den relativt ovanlig än. 
 
När Dia kom till oss var hon väldigt rädd och ängslig. Det ligger även i rasen att vara reserverad mot främlingar och därför arbetar vi väldigt mycket med socialträning. 
 
Under de månaderna hon har varit hos oss har hon gjort stora framsteg. Från att ha varit rädd och ängslig (även hemma) har hon blivit en busig och glad tjej och hon älskar vår andra hund Amy. Dia blir mindre och mindre rädd för främlingar, även om det är lång väg kvar. Vi tränar med positiv förstärkning och positiva upplevelser så att hon ska känna sig trygg. Dia är en otroligt snäll, mild och lyhörd tjej som visar stor lojalitet. Hon är dessutom mycket rolig och bjuder hela tiden på nya upptåg som får oss att skratta.
 

Om Amy

 
 
 
Namn: Amy
 
Född: 2009, finns inga uppgifter om datum
 
Ras: Siberian husky/schäfer
 
Storlek: Mankhöjd: 58 cm
    vikt: 28 kg
 
 
Amy är 4 år och en Siberian Husky med inslag av schäfer. Hon är en omplaceringshund som har skänkt oss mycket glädje och äventyr. Hon älskar alla och är otroligt snäll och lugn inomhus. Hon älskar att vara ute i naturen men blir förvånansvärt fort trött (för att vara husky) :) Amy är väldigt trygg i sig själv och har en stark egen vilja, men när hon väl vill så kan hon lära sig mycket.
 
 
 
 
 
 

Härliga dagar vid kusten

Vi har haft riktigt soliga och härliga dagar vid kusten! Det har blivit mycket bad och lek för hundarna. Sambons föräldrar var hundvakt åt sambons systers hund; en borderterrier. De fungerar väldigt bra ihop alla hundarna, och framför allt Dia och Spike (som han heter) brukar springa runt och leka i en himla fart. Kul är också att Dia älskar vatten. Amy är lite mer reserverad, men när sambons pappa körde med sin radiostyrda båt då sprang hon rakt ut i vattnet och ville jaga. 
 
Dia och Spike leker
 
 
 
 
Amy och Spike vid vattnet
 
Amy slappar medan sambon och hans pappa putsade på båten
 
Spike
 
 
 
 
 
 

Mums, märgben!

För att Dia ska känna sig lite mer hemma så lyxade vi till det med lite märgben. Båda var som tokiga i det. 
 
 
 

Redo för avfärd!

Idag ska vi åka till kusten för att hälsa på sambons föräldrar i deras sommarstuga. Vi var där på midsommar. Dia var med och det gick väldigt bra med tanke på alla främmande människor som var där. 
 
Det som är skönt med Dia och Amy är att båda verkar tycka att det är helt okej att åka bil. De brukar lägga sig ner och sova efter en liten stund. Dia kan till och med stå och krafsa på bildörren för att hon vill att vi ska öppna. Hon känner sig trygg i bilen. När man har varit på promenad med henne där det kanske är lite folk och hon är lite spänd så brukar hon bli jätteglad när hon ser bilen och vill bara springa dit. Och när hon väl sitter i bak ser hon alltid väldigt nöjd ut.
 
 

Wake me Up when I'm wiser and I'm older

 
Här är en video från promenaden i Storvik. Dia går i spårlina. Vi släppte henne lös sen, men batterierna i kameran hade tagit slut då...
 
Har ju använt Aviciis nya låt, så får se hur länge den får vara kvar innan de tar bort den :p 
 
 

So close to you...

Dia är så lustig ibland. När hon ska vila så ska hon alltid ligga nära Amy, ibland även PÅ Amy. Amy är en så snäll hund så hon protesterar inte, men jag undrar vad hon egentligen tycker om det...
 
 
 
 
 

Mina favorithundraser...

...ej i inbördes ordning
 
Greyhound
 
 
Bullterrier
 
 
Ceskoslovensky Vlcak
 
 
Vit herdehund
 
 
Mops
 
 
Bordercollie
 
 
Siberian Husky
 
 
 

Socialisering och miljöträning

Jag har varit inne i Knivsta centrum för att miljö- och socialträna Dia. Det gick bra förutom en incident då Dia blev rädd för en trädgårdsarbetare som kom gående rakt mot oss. Dia backade och hamnade med rumpan utanför trottoaren. Jag försökte få henne upp på trottoaren igen men hon stretade emot, så tillslut var jag tvungen att ta tag i henne och släpa upp henne på trottoaren på grund av att det precis kom en bil som fick sakta in. 
 
Det är så konstigt, vissa människor skrämmer henne inte alls. Det kom en kvinna på cykel som cyklade förbi oss på trottoaren, nära oss. Dia brydde sig inte, tittade inte ens utan hade nosen i gräset vid sidan om. Och så kan hon bli rädd för vissa, som till exempel trädgårdsarbetaren. 
 
Tycker ändå att det gick bra, förutom trädgårdsarbetarincidenten så var hon inte särskilt rädd. Nervös kan man säga, tittar mycket på allting runtomkring. Men hon kan även vara nyfiken, och om vi möter någon så kan hon gå nyfiket efter när de väl har passerat. 
 
 
 
 
 

Sex månader idag

Idag blir Dia 6 månader. Tänk vad tiden går fort! Tycker det har hänt mycket de här månaderna. För två månader sedan var hon mycket spänd och rykte till av minsta ljud. Nu är hon helt obrydd vad gäller ljud här hemma, och även till stor del utomhus. Hon var också för nervös för att riktigt vara valp. Hon har varit nervös kring min sambo. Hon är mer nervös för män än kvinnor och det har varit jobbigt att hon varit skygg för sambon. Nu har hon blivit glad och lekfull, kommer glatt och hälsar på honom och de kan till och med busa ihop. Det gör mig jätteglad att se.
 
Älskar den här valpen, så otroligt snäll och gosig. Vill vara med på allt och är nyfiken och snabblärd. Intelligent och annorlunda. Jag är så glad att hon kom till oss, och nu har hon blivit ett halvår. 
 
 

Lite inköp

I fredags åkte jag och sambon till brukshundcenter i Uppsala för att köpa ett nytt halsband åt Dia. Hon har nämligen växt ur sitt gamla. Det blev EzyDog. Amy har ett likadant och fungerar jättebra. Vi köpte även en Hurtta motivation agilityväst som jag så gärna ville ha. Glad! :)
 
 
 

Helgen

Har inte hunnit blogga så mycket i helgen. Vi har varit i husvagnen och haft det bra. Skönt att komma iväg ibland och ta det lugnt. När vi är i husvagnen brukar vi ägna oss åt att åka runt på loppisar, gå promenader med hundarna, grilla och lyssna på musik. Just nu kan jag inte följa med upp i luften med sambon på grund av Dia, men ska träna henne att vara ensam i husvagnen en liten stund så att jag i alla fall kan åka med korta svängar.
 
 
 
Har gått många härliga promenader med hundarna. Dia gick först i spårlina och sedan lös, och det gick jättebra. Hon höll vid ett tillfälle på att springa in på en tomt, men lyssnade på när vi sa nej, så det var skönt att se. Vi gick längsmed vattnet och Dia älskar ju att bada. Så vi gick ner till kanten så att hon kunde hoppa i. Jag hade med mig systemkameran, men självklart tog batteriet slut innan jag hann börja fota, så det fick bli bilder från min iphone. Inte riktigt samma sak...
 
 
 
 

Äntligen i husvagnen!

Idag åkte vi till husvagnen, vilket var länge sedan. Trivs här, och det verkar hundarna göra också. Sambon har meckat lite med sitt flygplan medan jag tog en promenad med hundarna. Dia gick i spårlina, hon var väldigt busig och rusade av sig lite. Så nu ligger de båda och slappar vid husvagnen med varsitt tuggben. Det finns också ett litet dike precis vid vår husvagn som Dia gillar att gå och nosa i.
 
 
 
 
 
 

Bilder från husvagnen

Jag och sambon har en husvagn utanför Sandviken vid en flygklubb där sambon har sitt flygplan. Nu var det ett par veckor sedan vi var där och jag saknar det. Är ett härligt liv (om det är fint väder). Blir mycket aktiviteter med hundarna och mycket loppisar. Vi funderar på att åka upp nu i helgen, om vädret tillåter.
 
 
Dia och Amy gosar/busar utanför husvagnen
 
Det finns en fitt fint stråk att promenera precis vid vattnet där vi brukar gå. Det är både vår och hundarnas favorit. Dia älskar nämligen vatten!
 
 
 
 
 
 

Energi i trädgården

Har precis varit ute i trädgården med hundarna där de har fått springa av sig (i alla fall Dia). Lite bus och inkallningsövningar. Är perfekt att träna lite inkallning samtidigt som de får busa av sig. En ny belöningsfavorit är skinkost, speciellt Dia är helt tokig! Hon kommer som ett skott. 
 
Det är otroligt att se hur mycket energi det finns i de där valpbenen! Skönt att hon kan vara lös nu i trädgården så att hon verkligen kan springa av sig. Annars har hon en tendens till att bli "rusig" på koppelpromenaderna, vilket är mindre lyckat. Det jag brukar göra då är helt enkelt att stanna och stå still tills hon lugnar sig, då går vi vidare. Det fungerar ganska bra, hon lugnar sig allt fortare. Hon förstår väl att det inte är någon idé att hålla på om hon överhuvudtaget ska komma framåt.
 
Amy stackarn kan ju inte vara lös då vår tomt ligger precis i angränsning till skogen och en väg och hon är av den sorten att hon drar om hon ser någonting hon vill jaga. Jag skulle vilja gå någon "antijakt-kurs" med henne, men det är ju svårt att veta hur mycket som ligger i hennes natur. Hon är ju trots allt en hel del Husky...
 
Hon har i alla fall lärt sig att det tar stopp i linan, så hon springer inte efter Dia då hon kommer för långt bort, utan får stå och vänta tills Dia kommer tillbaka. Tycker synd om henne, får bli många besök på inhägnade platser. Och en inhägnad tomt! Det blir ju också att stå och passa hela tiden så att de inte gör illa sig på linan eller selen, men de busar ändå rätt lugnt. 
 

Hur mycket ska de busa?

Det här med att busa. Dia och Amy busar mycket med varandra, och det är ju kul att se att de gillar varandra så mycket. Men vart går gränsen? Efter ett tag brukar jag ju säga till, tycker det blir lite mycket, och Dia förstår inte själv när hon är trött. Jag försöker också avleda dem med lek och aktivering. 
 
Hur mycket ska de egentligen få busa?
 
 
 
 
 
 
 

Ensamhetsträning

Förutom att arbeta med skyggheten hos Dia arbetar vi också mycket med ensamhetsträning, eftersom en Ceskoslovensky Vlcak är svår att lämna ensam. Man har nog tur om man lyckas få dem att klara av att vara ensam längre stunder. Men det är viktigt att träna!
 
 
Varje dag lämnar vi Dia och Amy ensamma en kort stund. När Amy är med har det faktiskt gått ganska bra. Dia brukar stå i fönstret och titta ut och undra vart vi tog vägen. Men hon har varit lugn. Och hon är ganska lugn när man kommer tillbaka. Glad, men inte helt ifrån sig. Hon har klarat av 20 minuter utan problem. Vi ser till att hon har sina leksaker att pyssla med. Däremot om vi lämnar henne helt ensam blir hon olycklig och ylar högt. Måste ju öva på båda delarna. Vi tränar på att hon ska vara ifrån Amy, så vi har ibland delat på hundarna och gjort olika saker med dem. 
 
 
 

Trött valp

Den här morgonen är Dia tröttare än vanligt. Hon hade svårt att varva ner igår kväll. Amy är alltid lite slö på mornarna, men brukar komma igång senare på förmiddagen. Nu vilar de innan vi ska iväg på lite uppdrag!
 
GÄSP!
 
Trött Dia
 
Amy slappar
 
 

Första gången utan spårlina

Igår åkte jag och sambon till lunsenskogen för att träna inkallning med Dia. För första gången gick hon utan spårlina och det gick hur bra som helst. Ibland viker hon av stigen men det går bara ett par meter innan hon vänder sig om och tittar efter oss. Om vi bara fortsätter gå så kommer hon alltid springande efter oss.
 
Vi kör mycket med att inte tjata på henne, utan hon får följa efter oss och hålla koll på oss. Kallar på henne gör vi bara ibland. Vi kör mycket med att om hon verkar få vittring på någonting så kallar vi på henne och sedan springer vi åt motsatt håll. 100% av gångerna har hon kommit springande efter oss i ilfart. Igår såg vi att hon smög på en fågel, och precis när hon tagit upp jakten på den ropade vi och sprang åt motsatt håll. Dia avbröt jakten i en tvärnit och satte av efter oss. Gissa om hon får beröm och godis av oss då :)
 
 
 
 
 

Den här vill jag verkligen ha!

Hittade den här träningsvästen som bara verkar hur bra som helst! Hurtta Motivation Agilityväst. Klockrent med alla fickor för godis och leksaker, samt alla ringar och clips! Är också bra att man kan ta ut fickpåsarna och tvätta dem. Mina hundar föredrar godis som är lite kladdigt :)
 
 
Hittade den på agilitybutiken.se

Besök hos pappa

Igår åkte jag och hundarna och hälsade på min pappa. Han och hans nya familj har en tervueren, Zelda. Hundarna hade inte träffat varandra tidigare så det var spännande att se hur det skulle gå. Både Amy och Dia är rakt igenom snälla och glada när de träffar andra hundar, men Zelda däremot har en tendens att ibland bli lite på sin vakt och kan morra och skälla. Men mötet gick hur bra som helst! De fick vara i trädgården och lära känna varandra lite medan pappa bjöd mig på lunch på altanen. Tyvärr glömde jag min systemkamera hemma, så det fick bli kort med mobilen.
 
 
 
 
 
 

Morgonpromenad

Började morgonen med en härlig promenad. Dia var väldigt intresserad av en man som bar på en massa grenar från trädet han beskurit. Det är kul att se att hon är nyfiken och inte bara skygg. 
 
För det mesta går promenaderna väldigt bra, men ibland blir det trassligt med kopplen när man är själv med två hundar och valpen far runt som en skottspole. Dia är ofta väldigt morgonbusig, men som tur är går det över relativt snabbt!
 
 
 
 
 
 
 

Träning och lek i trädgården

Varje dag brukar vi blanda träning och lek i trädgården, Dia brukar vara lös och ibland i spårlina. Det går hur bra som helst, förutom att hon älskar vatten och har en tendens att vilja springa ner i diket som är precis vid vår tomtgräns. Ganska jobbigt faktiskt eftersom det alltid resulterar i att man måste ta in henne i duschen. (Diket är fyllt med svart lera). Amy får vara i spårlina eftersom hon tyvärr är svår att ha lös. Vi hade henne emellertid lös på tomten i lördagskväll tillsammans med Dia, då de fick busa och göra lite tricks. Det gick jättebra!
 
Vi vill ju bygga ett staket runt tomten, just för att Amy ska kunna springa fritt, så jag hoppas på att vi kan få till det snart!
 
 
  
 
Vi tränade även lite inomhus med klicker, och det fungerar bra. Tränar den ena medan den andra väntar. Dia har vi precis börjat träna, men hon har snabbt fattat galoppen. På bilden nedan syns tydligt att det förekommer en viss skillnad i entusiasm mellan hundarna :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valptider

Jag har ju förberett mig på att valptiden är en jobbig tid, men ändå är jag lite förvånad över att Dia är så pass lugn som hon är. Innan pratade jag ju även med folk som har ceskoslovensky vlcak samt läst mycket om rasen, men ingenting av det negativa jag har hört har jag hittils fått uppleva, förutom det att hon är skygg för främlingar. Visst är hon busig, som alla valpar, men hon biter förvånansvärt lite på saker, biter eller nafsar nästan aldrig i händer eller ben, hoppar inte på en när hon ska hälsa. Hon är duktig på att ta det lugnt och ligga och vila. Väntar med spänning på hur hon blir när hon blir lite äldre och "tonåring" :p
 
Men ibland önskar man ju att hon kunde växa lite fortare, hehe. Och jag sa ju att hon sällan biter på saker, men den enda saken hon egentligen har tuggat sönder är en bok jag lånade av min syster, såklart :p. Hon har nu fått en gammal foppatoffla att bita på då hon verkar gilla dem, och så ska jag sluta låna saker en tid fram över :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inomhusbus

Vi var på väg till skogen för att gå en härlig promenad med hundarna. Då började det ösregna och vi fick ändra våra planer. Tar promenaden senare (det skulle spricka upp på eftermiddagen) och har lite inomhusbus så länge! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev de trötta!
 
 
 
 
 
 

Fredag i Hammarskogen

I dag har jag och Dia en fredag i Hammarskogen, hos min mamma och hennes sambo. Det är första gången som Dia är ifrån Amy. Amy har stannat kvar hemma med min sambo och hans barn. Hon är naturligtvis extra nervös nu, även om det har gått mycket bra med tanke på omständigheterna. Jag använde bilen som en trygghet för henne också :)
 
Amy är en stor trygghet för henne, så det är klart att hon blir nervös när hon helt plötsligt är ensam. Men det är ju viktigt också att hon får träna på att vara själv, hon kan ju inte vara beroende av Amy resten av livet. 
 
 
 
 
 
 
 

Dia 0-5 månader

Tänkte lägga upp lite bilder från kenneln från det att hon föddes tills hon kom till oss.
 
 
 
 Dias mamma Sophie med kullen
 
 
 
 
 Dias pappa Ptah
 
 
 
 
Dia nyss kommen till världen
 
 
 
 
Dia 4 veckor
 
 
 
 
Dia 6 veckor
 
 
 
 
Dia 8 veckor
 
 
 
 
Dia 11 veckor
 
 
 
 
Dia 13 veckor
 
 
 
 
Dia 16 veckor
 
 
 
 
 
Dia 17 veckor, precis hemkommen till oss och en rädd liten tjej...
 
 
 
 
Och nu är hon ju stora damen!
 
 
 
 

Morgonens inkallningsövningar

Imorse körde vi lite inkallningsövningar i eljusbanan med Dia. Hon följer oss vart vi än går, men måste ju också öva på att hon ska komma när vi ropar. Kör med spårlina då hon är 5 månader och snabb! Måste säga att det gick väldigt bra! Trots att hon förmodligen fick syn på en hare eller nåt eftersom hon stack i väg som ett skott, så kom hon i lika hög fart tillbaka då jag ropade HIT och vi sprang åt motsatt håll. Det fungerar klockrent varenda gång.
En annan gång var hon på väg in i skogen då hon blev rädd för en man som sprang rakt emot oss. Men även då stannade hon och kom tillbaka till oss när jag ropade. Det gäller att träna mycket nu när hon är valp och väldigt benägen om att inte bli lämnad ensam.
 
 
Dia
 

Tyvärr är det ju så att det är svårt att ha Amy lös, då hon har mycket husky i sig, alltså väldigt stort jaktintresse. Ser hon en hare eller rådjur drar hon, oavsett hur mycket vi har tränat inkallning med henne. Dessutom finns det vildsvin i våra skogar, så det känns inte så kul att riskera att hon springer iväg. Det är även svårt med spårlina då hon är fruktansvärt snabb när hon väl får nys på någonting. Men hon får i alla fall gå i ett långt flexikoppel när vi är i skogen, så hon också får springa och röra sig. Annars blir det besök på inhängnade rastplatser. 
 
 
Amy
 
 
 

 

 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Soffmys i regnet

Idag regnar det! Kanske gör det i hela landet? Hur som helst så blir det lite inomhusträning. Dia är väldigt snabblärd och kan sitt, ligg, stanna, snurra... Hon gör det klockrent! Mycket bättre än Amy faktiskt :p Amy är lite mer självständig och tittar på en som om hon tänkte: "ge mig bara godiset, ok!" Dia däremot är mycket ivrig att göra allting rätt, men man kan inte hålla på för länge, då är risken att hon tröttnar.
 
Efter lite träning och bus blir det soffmys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Amy och Dia

Dia är en tjeckoslovakisk varghund på 5 månader. Hon kommer från en kennel i ungern, eftersom rasen är relativt ovanlig i Sverige. Henne kan man beskriva som otroligt snäll, lättlärd, busig och blyg. Hon kan vara vild och busig ena stunden, och sedan bli skygg om man möter någon läskig farbror. Det ligger i rasen att de är mer skeptiska mot främlingar än andra hundraser, och därför är det viktigt att man hela tiden socialtränar dem. Vi är ute mycket med Dia i olika miljöer, och det går verkligen framåt. Hon har också en stor trygghet i Amy, vår andra hund.
 
 
Dia
 
 
Amy är fyra år och till största delen siberian husky, men lite schäfer. Henne beskriver man bäst som glad, älskar allt och alla, världens snällaste, men också envis. Hon har mycket husky i sig vilket innebär att hon inte kan vara lös då hon jagar efter allt som rör sig, och att hon är otroligt självständig och kan dra iväg på egen hand. När hon själv vill är hon väldigt lättlärd, men som sagt, det är på hennes villkor.
 
 
Amy
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.