Att bitas...

Vi har varit noga med, ända sedan vi fick hem Dia, att lära henne att inte bitas. Hon har många och stora tänder. När hon var mindre var hon rätt jobbig, bet mycket när hon busade, som alla valpar gör. Vi har varit konsekventa med att avbryta leken när hon gör så, alternativt skrika till. Länge har det kännts som om det inte riktigt går in hos henne. Men nu börjar hon reagera på det. Hon slutar bita och blir smörig istället, som om hon vill att man ska förlåta henne. Hon får beröm när hon slutar och då kan leken fortsätta. 
 
Men hon använder fortfarande munnen väldigt mycket vid lek. Hon biter i händer och i saker. Men hon biter mycket mjukare nu jämfört med tidigare. Det är mycket sällan det gör ont. Vi försöker uppmuntra leksaker, för hon är inte alltid så intresserad av att kampa. Hon föredrar att busa med husse och matte som de är, utan leksaker. 
 
Jag har pratat med andra som har vlciak och de säger att de använder munnen mer än andra hundraser, vilket verkligen märks på Dia. Men som sagt så går det verkligen åt rätt håll, hon biter inte hårt och hon slutar när man säger till, så det är väl bara att fortsätta på samma bana. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Terése

Vi hade också ett riktigt bitmonster, han klarade inte ens av att bli klappad utan att han skulle ha våra händer i munnen samtidigt. VARJE GÅNG! Fick nog inte mysa med honom utan att få en hans mun över min hand förrän han var 10 månader :P

Han fortsatte precis som Dia att vara väldigt munnig efter valpperioden också, och vi orkade inte hålla på att avleda och ha oss längre, så idag så är han fortfarande en munnig hund vid lek och ibland vid mys. Han älskar när man drar honom i tänderna, kampar på det sättet... Vi har ju lärt oss att tycka om det, han har ju aldrig skadat oss och en behöver inte ens säga till för att han skall sluta, han märker när man inte vill på egen hand. Men det har varit desto otrevligare när han varit med munnen på andra som inte känner honom, vilket han som tur är har slutat med *ta i trä*.

Jaja, lycka till med icke-bitandet. Det kommer säkert gå vägen. Eller så får ni lära er att uppskattade munnandet ;P

Svar: ja precis :) personligen har jag inget emot att hon använder munnen mycket, bara hon lär sig att hon inte får bitas så att det gör ont..
Amy och Dia

2014-02-12 @ 20:19:47
URL: http://bouvierbaby.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0