Unghund med energi!

Det märks att Dia har blivit unghund, framför allt när det gäller att stanna och nosa på ALLT, vilket hon inte gjorde förut, samt att hon har börjat ifrågasätta om hon verkligen måste komma när vi ropar. Tror att hon helt enkelt har börjat upptäcka så mycket annat skoj här i världen. Hon har blivit mer framåt utomhus. Hon följer fortfarande varje steg vi tar när vi är ute på promenader, vilket är skönt. Det är mest på tomten som hon har börjat lyssna lite sämre. Men det som är bra med henne är att om man bestämt säger åt henne att stanna så stannar hon, och då kan man gå fram och säga till henne, och sedan göra ett nytt glatt försök att kalla in henne. Och hon springer aldrig långt bort, håller sig alltid i närheten av oss. 
 
Amy däremot har varit exemplarisk idag, gjort allt som jag sagt och verkligen velat vara till lags. Hon har såna dagar också, och det är bara att njuta av dem. Nästan så att jag hade kunnat släppa henne på tomten idag, hon var så himla kontaktsökande och lyhörd. Men det är ju så med Amy, man kan aldrig lita på henne, tyvärr. 
 
Dia har också börjat få mycket energi och spring i benen, och hon är sjukt uthållig! Var ute säkert en timme i skogen idag och hon sprang lös och sprang runt som en dåre och lekte. Vilade kanske 30 minuter när vi kom hem, sen gick vi ut i trädgården, och där fortsatte hon springa runt och härja. Det är kul att se, för hon är så glad. Nu ligger hon i alla fall utslagen på golvet tillsammans med Amy :)
 
Lite bilder från dagen
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Erik och Vira

Ja du, jag brukar också fundera på vart öronen tar vägen i den åldern på hunden. För en vecka sedan var man allt och en dag blir man övergiven för harbajs, då har man mycket att jobba med plötsligt =)

Svar: hehe, ja det är verkligen som om de förlorat hörseln ibland :p
Amy och Dia

2013-10-01 @ 10:07:22
URL: http://www.hundensliv.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0