Dias möte med rådjuren

Igår var vi ute vid gården dit vi ska flytta. Så fint det kommer bli! Det är lite pyssel att få iordning allt, men det är bara roligt att hålla på när man vet hur fint det kommer bli när det blir klart. 
 
Alldeles intill gården löper en stig upp i skogen, och efter ett tag kommer man fram till öppna fält. Det är jättevackert och där blir det kanonbra att rasta hundarna. Vi gick en sväng där igår och Dia var lös. På fälten en bit bort stod det helt plötsligt fyra rådjur. När Dia såg dem tog hon några instresserade steg mot dem, men när jag ropade på henne vände hon direkt och kom till mig. Då fick hon en massa beröm och godis! Det var lite spänt eftersom det var första gången hon såg rådjur då hon är lös, och vi visste inte riktigt hur hon skulle reagera. Hennes jaktlust har dessutom ökat lite nu när hon blivit äldre och hon vill gärna jaga katter hon ser, något vi håller på att jobba med. Så det var verkligen kul att se hur bra hon lyssnade trots rådjuren! Amy hade ju stuckit direkt. 
 
Nu längtar jag bara såå mycket tills vi flyttar dit! Blir superbra för hundarna med mer mark och en fin hundgård. Vi ska fixa staketet runt tomten också så att Amy kan få springa lös. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0