Morgonens inkallningsövningar

Imorse körde vi lite inkallningsövningar i eljusbanan med Dia. Hon följer oss vart vi än går, men måste ju också öva på att hon ska komma när vi ropar. Kör med spårlina då hon är 5 månader och snabb! Måste säga att det gick väldigt bra! Trots att hon förmodligen fick syn på en hare eller nåt eftersom hon stack i väg som ett skott, så kom hon i lika hög fart tillbaka då jag ropade HIT och vi sprang åt motsatt håll. Det fungerar klockrent varenda gång.
En annan gång var hon på väg in i skogen då hon blev rädd för en man som sprang rakt emot oss. Men även då stannade hon och kom tillbaka till oss när jag ropade. Det gäller att träna mycket nu när hon är valp och väldigt benägen om att inte bli lämnad ensam.
 
 
Dia
 

Tyvärr är det ju så att det är svårt att ha Amy lös, då hon har mycket husky i sig, alltså väldigt stort jaktintresse. Ser hon en hare eller rådjur drar hon, oavsett hur mycket vi har tränat inkallning med henne. Dessutom finns det vildsvin i våra skogar, så det känns inte så kul att riskera att hon springer iväg. Det är även svårt med spårlina då hon är fruktansvärt snabb när hon väl får nys på någonting. Men hon får i alla fall gå i ett långt flexikoppel när vi är i skogen, så hon också får springa och röra sig. Annars blir det besök på inhängnade rastplatser. 
 
 
Amy
 
 
 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0