Energi i trädgården

Har precis varit ute i trädgården med hundarna där de har fått springa av sig (i alla fall Dia). Lite bus och inkallningsövningar. Är perfekt att träna lite inkallning samtidigt som de får busa av sig. En ny belöningsfavorit är skinkost, speciellt Dia är helt tokig! Hon kommer som ett skott. 
 
Det är otroligt att se hur mycket energi det finns i de där valpbenen! Skönt att hon kan vara lös nu i trädgården så att hon verkligen kan springa av sig. Annars har hon en tendens till att bli "rusig" på koppelpromenaderna, vilket är mindre lyckat. Det jag brukar göra då är helt enkelt att stanna och stå still tills hon lugnar sig, då går vi vidare. Det fungerar ganska bra, hon lugnar sig allt fortare. Hon förstår väl att det inte är någon idé att hålla på om hon överhuvudtaget ska komma framåt.
 
Amy stackarn kan ju inte vara lös då vår tomt ligger precis i angränsning till skogen och en väg och hon är av den sorten att hon drar om hon ser någonting hon vill jaga. Jag skulle vilja gå någon "antijakt-kurs" med henne, men det är ju svårt att veta hur mycket som ligger i hennes natur. Hon är ju trots allt en hel del Husky...
 
Hon har i alla fall lärt sig att det tar stopp i linan, så hon springer inte efter Dia då hon kommer för långt bort, utan får stå och vänta tills Dia kommer tillbaka. Tycker synd om henne, får bli många besök på inhägnade platser. Och en inhägnad tomt! Det blir ju också att stå och passa hela tiden så att de inte gör illa sig på linan eller selen, men de busar ändå rätt lugnt. 
 

Kommentarer
Postat av: Lalitta

sv: åh tack!!

Var köpte du spårlinan? :)

2013-07-19 @ 13:46:15
URL: http://littleblueivy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0