Rastlös unghund

Herregud vilken morgon... Jag har varit sjukt trött och bara därför har Dia varit extra pigg och busig. Har dessutom varit ute två gången med hundarna, för först skulle hon ju kissa. Och när vi varit inne kanske tio minuter, då måste hon bajsa. Sedan har hon sprungit runt och busat, norpat böcker och filmer ur hyllorna och grävt i blomkrukan. Det har varit svårt att bara ligga och vila, för måste hela tiden hålla koll på henne. Har gett henne leksaker och aktiveringsleksaker med godis i, vilket fångar hennes uppmärksamhet ett tag. Men sedan går hon ut på jakt igen.
 
Hon närmar sig ju 11 månader och jag undrar lite om hon inte ska sluta tugga på saker snart? Jag tycker att vi gör allt vi kan; avleder, ser till att hon har egna tuggleksaker och tuggben, håller saker undanplockade så mycket det går så att hon inte ska kunna tugga, samt säger ifrån när hon är på väg att ta någonting. Vad mer kan man göra? Tycker att jag aktiverar henne och vi har mycket utomhusaktiviteter. Men hon är inne i en lite svår period. Det är svårt att träna med henne då hon är ganska ofokuserad. Att leka och busa brukar dock gå bra. 
 
Men det går ju olika snabbt för olika hundar när det gäller det mesta; rumsrenhet, bitande, social- och miljöträning. Dia är ganska sen av sig när det gäller alla de här sakerna. Det kan också vara lite så med rasen, att det tar lite längre tid att "vardagsträna" dem än andra hundraser. Så det får man ha i åtanke och ha tålamod med. Är väldigt glad för att hon är helt rumsren nu i alla fall, det har ju också varit lite slitigt och tagit tid. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0